torsdag 16 september 2010

Höstaktiviteter.
Här har vi anledningen till att det har varit så lugnt på min blogg. Men jag har inte haft det lugnt, faktiskt helt tvärtom, det har varit fullt upp men trädgårdsföreningens skördemarknad och fröinsamlade i min egen trädgård. Och det gick bra att sälja den inlagd gurka och pelargonsticklingar som jag tog med och så bjöd alla odlare på en delikatess från trädgården. Själv gjorde jag en Pestopaj med squash, tomater, paprika, chili, vitlök från egna täppan och det gick åt, ja alla åt av flera iderika recept och vi hoppades på att det så småningom lockar fler att odla sitt eget, det var det där "härodlade" som ni pratade om i vissa andra bloggar, allt var rykande färskt och nybakat
Sen är det fröerna som tar all min fritid efter jobbet, på bilden är det kapslar från min vita 'Krinkle White' som har mogna , tror jag, då kapseln är uppspruken men fröna har ingen färg eller som barnbarnet sa, att de liknade majs och det var ju alldeles rätt och visst passade jag på att varna honom för att de inte är till för att ätas utan sås i höstjord och vitmossa, och min egen lille Linné lyssnade uppmärksamt. Pussgurkan min!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig skördemarknad, hade gärna varit där. Duktigt du är med fröer, och barnbarnet går i dina fotspår förstår jag.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Kul med skördemarknad.
  Vilka mängder med gurka du fått.
  Tack för fröerbjudandet. Jag lockas men har lovat mig själv att inte så något direkt den här vintern.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hej igen

  ja det är trolldruvans frukter i rubriken.
  Är du intresserad av frön?
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Tack för erbjudandet av trolldruvan men det var ä för att jag har växten som jag anade var det var. Fint foto från en annorlunda vinkel! Tack för tipset.

  SvaraRadera