fredag 24 september 2010

HöstfavoriterTrolldruvans läckra frukter är inte lämpliga att äta, men titta går ju bra. Här är en av mina frösådda som står på tillväxt för vårens växtmarknad, ja om jag får upp dem i kruka i tid. Det har nämligen hänt förr att mina plantor blir kvar här hemma så vilken tur att det lovordas i designkretsar att det ska vara många av en sort för att få stil och lugn i växt kompositionerna för många finns det. Ja, jag har tur! Nyskördade frön har jag också, men de ska iväg till STA så jag inte får ytterligare plantor att försöka få till en tillfällig plantering för, det är fullt nu. En annan favorit är den vita höstanemonen och just de här har stått på ett slott norr om Stockholm, ja namnet försvann just som jag behövde det men ni vet säkert ändå var jag menar. I alla fall, var jag där på en Skördemässa och Trädgårdsutställning och då köpte jag de vita höstanemoner för en billig penning. Och som de har tjurat,,,först tredje året efter flytten till min trädgård har de bildat knoppar men de blir snabbt förlåtna för de är ju sååååå fina. Hoppas att regnet gör några uppehåll i helgen så jag hinner ut och njuta av skönheterna. Trevlig helg och lycka till med höstsådderna.

2 kommentarer:

  1. Fina båda två:) Har provat rosa höstanemon för väldigt länge sen, men det funkade inte. Värt att vänta på den vita för dig, förstår att du gillar den.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Håller med Inger. De är fina båda två! Och jag har dom även i min egen trädgård. Sist jag kollade in Anemonen så var det bara knoppar. Blir en tur i duggregnet idag för att kika:)
    Du undrade om jag tog in pelargon krukorna...med mask. Säger bara... javisst...har aldrig tänkt så:)

    SvaraRadera