onsdag 3 mars 2010

Vårtecken no.3.


Nu har citronträdet börjat blomma och dofter är underbar, jag har inte räknat alla knopparna men jag har ett stort träd ca. 140cm med flera grenar med massor av vita blommor och två gröna citroner som sitter och väntar på vårsolen. När jag var till en handelsträdgård senast för att köpa jord såg jag att det fanna en specialjord för citronträd, kanske om den finns kvar nästa år så ska jag plantera om i den men då måste försäljningen bli en succé för att varan ska fortsätta att få finnas i affären och det vet man ju aldrig före. Hur blir det nu med pollineringen undrar man ju, jag har inga bin, jo jag har, men inte som vaknat ännu, det är alldeles för tidigt och kallt för de små liven. Blomflugor, kan det kanske finnas en och annan men kan de hjälpa till...vet ej. Att gå kring själv med en pensel är ju också ett sätt, jag har ingen direkt praktik men det får nog bli så om några nya citroner ska ha en chans. Jag längtar till helgen och frukosten i uterummet redan. Sådderna går som planerat, de växer och mår bra, nästa frö till sådd är petunian.

4 kommentarer:

 1. Underbart med ett citronträd i blom, en början på våren kanske.

  SvaraRadera
 2. fantastiskt ett citronträd, du har riktigt medelhav hos dig.

  Jag har inte den förutsättningen för att kunna ha medelhavsväxter, ett uterum har vi men det är förkallt att vara i ännu. Vi har bara enkelglas där men min dröm är ju att kunna nyttja det även på vintern.Då måste det bli fönsterbyten.
  Skulle du vara intresserad av att ställa upp på en bloggintervju? Om du går in på min blogg så finns det några som jag har intervjuat och som du kan se vilka frågor jag ställer.
  Maila mig isåfall: gunillanorrman@hotmail.com

  Ha en fin dag
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Ett eget citonträd låter helt underbart Marianne! Att det doftar,blommar och bär frukt gör ju inte saken sämmre;) Du måtte ha super gröna fingrar!!
  Måste rivstarta med mina frön nu!!!!!
  Hej hej

  SvaraRadera
 4. Har aldrig känt doften från citronträd. Apelsinblommorna doftar ljuvligt det vet jag och därför är det är lätta att misstänka att citronblommorna har ungefär liknande ljuvliga doft. Hur vinterförvarar du ditt träd?
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera