lördag 20 mars 2010

Vårlördag!


Idag har det varit en riktigt härlig vårdag och då var det dax för beskärning av äppelträden, ja i alla fall två av dem. Som ni ser fick jag hjälp av grannens katt, "Katten Jansson", han var en baddare på att klättra i träden precis där jag skulle klippa men med sekatören gick han bet, men kolla in tassföringen, visst är han väl duktig. Några av grenarna hamnade inomhus i höganäskrukan med lite vatten, jag är tveksam om pinnarna blommar fastän det finns fruktspjut men det är vackert ändå och så kan jag ju komplettera med påskliljor och tulpaner så blir det en tjusig bukett. Vi har fortfarande mycket snö kvar även om temperaturen steg till 11gr idag, snö på taken rasar av i stora sjok och maken har satt upp en varningsskylt för att påminna oss om att titta upp innan vi går in för att undvika att få snömos i huvudet. Jag har ett jättestort Lobo-träd som är inne på sista vår-versen, jag har planterat ett nytt självympat träd för 4 år sedan strax brevid för att ersätta det gamla, så i vår blir det motorsågen....en lite stubbe sparas nog för att sitta på eller ställa krukor på annars måste gamlingen ge sin plats åt ynglingen för att tänka på tillväxten och kommande skördar av goda äpplen.

4 kommentarer:

 1. Ja, nu känns det faktiskt som att våren är här. Mycket jobb i trädgårn väntar, inte minst pga all snö.

  SvaraRadera
 2. Kul med egen ympade träd. Här har jag ympat in Astrakan Gyllenkrok på ett vanligt astrakanträd. Just Gyllenkrok är mitt favoritäpple, sommaräpple.
  Härliga dagar tror jag kommer nu. Har börjat trädgårdsstädningen lite försiktigt men ivern finns där....
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hallå Marianne, smart att sätta upp en varningsskylt för er själva!

  Katten Jansson verkar vara en hejare på att delta i trädgårdsarbetet. Är det bra eller dåligt :D

  Marit

  SvaraRadera
 4. 'Sebastian Kneipp' är väldigt fin, men jag har ingen personlig erfarenhet av den. Såg den första gången på Wij. Den växer bra på våra breddgrader.

  SvaraRadera