söndag 4 januari 2015

Gott Nytt Odlingsår!

I förra veckan var det köldrekord för denna vinter, men det är också som finast när naturen målar med alla sina färger på himlen. Så här är min morgon en av 2014´s sista vinterdagar. Nedan ligger mina perenner i dvala och väntar tålmodigt på våren. Rådjuren kommer inte åt mina växter då jag lagt över bitar av armeringsnät, jag ser på spåren i snön att de bara har gått vidare till grannen.Tack för det!
Ovan ett foto tagit några milda dagar senare och nu är jag ute med planer för mitt nya projekt 2015, en snödroppsstig! (Snowwdropa walk) Iden tog jag från en bok, 'Snowdrops' av Gynter Waldorf, inköpt på senaste Englandsresan. Va tror ni? I en norrslänt, väldränerat och fuktig del av trädgården.
Och i det milda vädret tittade ett och annat upp och jag hittade min första snödroppe...lämpligt nog.

8 kommentarer:

 1. Snödroppsstig låter underbart.
  God fortsättning på 2015!

  SvaraRadera
 2. Åh så många odlingslådor med säkert mängder av spännande växter. Smart med armeringsnäten! En stig kantad av snödroppar låter som en underbar dröm:)
  Det blir spännande att följa ditt projekt.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Gott nytt odlingsår till dig också!
  Det börjar så smått gro i fröfunderingarna inför våren.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. En snödroppsstig, så härligt och första droppen alla redan! Här är det också armeingsnät över lådorna som gäller om man vill ha nåt i fred.
  God fortsättning
  Anette

  SvaraRadera
 5. Det samma till dig. Oj vad många odlingslådor du har!
  Hokus pokus så är det vår.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Snödroppsstig låter ju toppen! Vilken fin idé. Såg att du redan hade hittat snödroppar. Hmm.. lite väl tidigt va? :) Solhatten i bronsfärger som du frågade om står i bronsrabatten... såklart. ;)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. God fortsättning på 2015.
  Vad härligt det låter med snödroppsstig. Här börjar snart en och annan snödroppe slå ut om det milda vädret fortsätter.
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Snödroppsstig - vilket härligt projekt!
  Ser att du undrar vad vi har för sällskap till våra pioner. Mest tulpaner som blommar på våren, olika nävor och en och annan lilja som blommar lite senare samt gråmalvor och höstanemoner för sen blomning. Längs hela kanten ovanför torvmuren finns en rosablommande marktäckare som jag tappat bort namnet på tyvärr. Den är väldigt trevlig och lätt att föröka med delning.
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera