onsdag 31 juli 2013

Englandsresan, fredag em...3.5.

 Resans höjdpunkt(!) tyckte många i resgruppen om Stonehealed Farm, en avslappnad informell trädgård
med många träd, buskar, klätterväxter och ovanliga perenner och med naturlig bevattning just när som vi anlände. Regnande var inte av värsta sorten så vi klarade oss ganska lindrigt under våra paraplyer och kunde njuta av trädgårdsvisningen ändå. Här fanns dammar, en köksträdgård med upphöjda odlingsbäddar, tyvärr låg det järnvägsslipers runt rabatterna så det var inget att ta efter då grönsakerna troligtvis inte var så nyttiga att äta....roligare var att titta på alla fina krukor och formklippta buskar. Och fyllningarna emellan!
Vinterns härjningar syntes ännu men det fanns liv i de snårväxta väggprydnadsbuskar, vackert på nått sätt, naket tilltalande i sin enkelhet.
 I en stor gammal ek var ett trädäck uppbyggt med utsikt över hela trädgården, härlig plats att vara på och så barnsligt roligt att ta del av. Vackert med olika bladfärger på buskarna nedan.
Nere ifrån dammen gick det att få en helhetsbild av magnifika eken, trots regnet var det säkert att ta trappan upp, kraftiga rep tjänade som stöd åt höjdrädda och andra något klätterovana. Bron över dammen gick vänstersväng för att lura oknytt och oönskade väsen att ta sig över, alla vet ju att de bara går rakt fram och trillar i alla fall enligt Feng shui. Bra idé att ta med hem, för någon träkoja lär det ju inte bli då jag frösår de flesta av mina träd.
 Sådanahär ovanliga ting var utspridda lite varstans i trädgården, se en så ljuvlig liten glasvagn för krukodling. Värdparet i trädgården rustade för dotterns bröllop helgen efter så det mesta var rikligt pyntat och välklippt.

5 kommentarer:

 1. Växthuset på hjul var gulligast.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ser ut som en häftig plats!

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Så många fina trädgårdar ni fick uppleva och se! Drömmer om en liknade resa framöver.
  Är lite insnöad på låga häckar just nu...så bild nr.2 gillade jag väldigt mycket:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Oj så vackert! :) Trädkojan med utsikt ser helt fantastisk ut.
  Blir ingen marknad för mig i helgen. Svärfar fyller år. Hade missat det.. Så vi åker till Åland på kalas.
  Hälsa och krama alla jag känner

  SvaraRadera
 5. Det var evigheter sedan jag var i England, men det är alltid lika roligt att resa dit i fantasin med hjälp av alla entusiastiska bloggare! Tack för titten!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera