torsdag 13 december 2012

Nu börjar det nya odlingsåret

Nu börjar mina fröbeställningar trilla in, jag har ju redan fått av Magnar, se det tidigare inlägget och nu har även Impectas beställning kommit hem. Jag var in och kollade på reklam från Impecta fröhandel, som kom på e-mailen och då bestämde jag färg på sommarblommorna direkt, mörka vinröda färger med vita och oranga inslag. Här finns ingen tid för eftertanke utan här går jag på magkänsla, fick syn på Petunia 'Debonair Black Cherry', nyhet för 2013. Det blev bara "henom vill jag ha", passar ju bra i juletid eller hur. Sen spann jag vidare med Påfågelsblomster 'Sunshine' (håller tummarna för en fin sommar), Spanska jungfrun i vitt och med långa vinröda ögonfransar, Purpursolros 'Moulin Rouge', Nemesia 'Orange Prinse' och sist men inte minst, dock utan blomma Rödbeta 'Bulls Blood'. Får väl se om rödbetans vackra blad vill växa i blomlådorna, jag får väl bädda bra med benmjöl och gosejord....Ja nu kan ni väl se konstverket framför er för det gör jag, förnimmar verket och drömmer om en fin solig sommar och med regn bara på nätterna... STA- fröerna är väl utvalda och betalda men sen får jag en försenad julklapp att öppna för man vet aldrig vad man får i brevet från STA, förra året grät jag faktiskt en skvätt, av lycka tror nu men tyvärr jag fick bara bös och glömde att betala direkt vid beställningen och hamnade sist i ledet på önskelistan. Håll tummarna för mina val i år för inte ger jag upp så lätt, har även skickat in mina bidrag till listan, några lättrensade sorter för att hinna få iväg dem i tid. är alltid ute i sista rappet innan slutdatumet i oktober, men de kom med i alla fall. När min senaste beställning från Seed Worlds kom i höstas var det en trist tillställning, jag sådde penséer från dem i torvbriketter inomhus och allt har dött, fröportionerna var fem ynka frö i varje fin-förpackning. Det verkar som det ytliga var det mest bekostade och innehållet var snålt tilltaget. Jag sparar att beställa därifrån ett tag ska kolla om de sådder som finns ute gror i vår, innan jag vågar beställa nya. Vi i trädgårdsföreningen har ordnat kurs med perenner i januari så då kan man hoppas att det kan bytas egna insamlade frön "hej vilt", passar bra att önska och tänka ljusa tankar på Lucia. Tack och hej leverpastej!

7 kommentarer:

 1. Synd på penséerna, hoppas du lyckas med övriga frösådder!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, nu vankas det härliga tider då frökatalogerna uppdateras med nyheter.
  Har dock inte hunnit läsa genom STA:s frölista ännu men tid kommer nog till det med :=)

  Härliga frösorter du har köpt :=)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Rena julafton för dig alltså:) Tråkigt när inte det blir som man hoppats. Fast så är det för det mesta för mig...är nog för slarvig:/
  Lycka till med sådderna och beställningarna. Alltid intressant att läsa hur det går för dig.
  Trevlig 3:advent!!

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag har väldigt ont om plats för försådd får jag avstå från sommarblommor som måste förodlas och håller mig till våra "måsten", chili, tomater och purjo. Så jag undviker att titta i frökataloger så här års, ren självbevarelse drift!Petunian låter spännande men jag ska inte slå upp den!!!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Hej Marianne!
  Har hittat till dig, skulle gärna vilja se mer, i vår-sommar någon gång.
  Trädgårdsrunda i vårt lilla Gästrikland pratade Anna-Karin och jag och flera på växtmarknaden i Hillevik i höstas. Bara åka runt till varann och bli inspirerade. Nog ska vi väl kunna koka ihop något, du och Margita också förstås (om hon vill).
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Gott nytt 2013 önskar jag dig!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Har länge väntat på en sådan fin inbjudan...bra att vi i Gästrikland kan samla oss för en gemensam satsning med att fixa trädgårdsrunda, kanske med hjälp av STA. De planerar ju för 2015 då kretsen ska ha sommarmötet!

  SvaraRadera