måndag 26 december 2011

Julledigt...


Hoppas att alla har det lika lugnt och skönt som jag, har legat i soffan mest hela dagen och läst frö kataloger och valt sorter för att beställa så småningom. Det är så man firar jul efter julafton hemma hos oss, affärerna bör man helst undvika då köer av stadsfolk är mycket långa så att till och med trafiken på riksvägen står still. Nu tänker jag på mina rabatter och lådor, alpina perenner är mina favoriter men lökar och knölar är också intressanta. STA-listan är full latinska namn som jag inte känner igen så de ska undersökas närmre med datorn. Colchicum, ljusblomman är en sort som jag ska försöka igen med, Konnässörsklubben har också några att välja på. Dicentra cucullaria hoppas jag på att få beställa men säkert är det ju inte då först till kvarn gäller. D. peregrina är mycket svår att få att gro men skam den som ger sig, så nu är det nog dax att kolla in STA_listan på nätet förra årets har ju bilderna kvar, ses när vi råkas....

5 kommentarer:

 1. Imponerad av din växtkunskap... jag är ledig men har det lite snärjigt med alla barn och barnbarn men mest trevligt:)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Låter som du har det lugnt och skönt:) Många ovanliga och svåra sorter du har på G. Du är tålmodig och väldigt duktig!! Själv har jag inte öppnat frökatalogen än. Troligen blir det inga fröer satta i år heller. Har mängder av växter från förra trädgården som ska planeras in och planteras i den nya:)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Tidlösor är jag också förtjust i. Såg idag att deras gröna bladrosetter börjar dyka upp i rabatterna.
  Trevlig resa - hoppas ni får bra väglag.
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Har ännu inte börjat rota i frökatalogerna (dagarna fulla av alla barnbarn) men snart sätter jag också igång:)
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Tittar in för att önska dig ett Gott slut och ett Gott Nytt 2012!

  SvaraRadera