onsdag 10 augusti 2011

Resa med Trädgårdsamatörerna.


Tidigt lördagsmorgon skjutsade maken mig till bussen i Falun för jag var anmäld till min första växtinköpsresan till Munkedal, utanför Göteborg. Regnet öste ner men vi lämnade det bakom oss och efter flera upphämtningsstopp var bussen full av nya bekantskaper med samma brinnande intresse för trädgård som jag. Vår första mål var Peter Korns trädgård i Landvetter, isberget norr om stan, där har ett sagolikt landskap grävts fram av en smått galen trädgårdsnörd, enligt hans vän Tommy.
Tyvärr var tiden för snålt tilltagen så halva trädgården blev outforskad men denna vackra Anemonopsis macrophylla frestade och jag visste vad jag ville ha med mig hem. Inköpen hos Peter blev dock andra, Potentilla nutida, Elmera racemosa, Geranium dalmaticum album, Epimedium, Dianthus, ska kolla mer noga i morgon så alla namnsorterna blir rätt...

3 kommentarer:

 1. Förstår att det tar lång tid att hinna se hela Peters trädgård, finns mycket spännande att upptäcka där.
  Trevliga växtinköp.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt underbar resa! I höst hoppas jag verkligen att jag kommer iväg på STA-träffarna. Vet inte var tiden tog vägen i våras... Du är välkommen när som helst! Och jag skulle väldans gärna komma och kika på din fantastiska trädgård också! Vi bor ju så nära varandra..
  Har du tid och lust så är du välkommen redan i morgon. Jag är hemma hela dagen.. ;)
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Härligt mycket sten! Är ju lite smått sten galen just nu:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera