söndag 27 juni 2010

Woodland

Hit flyttade alla mina fynd från växtmarknaden i Ronneby. Här fanns det ganska mycket planterat sen förrut bla. denna okända Meconopsis forestii. Den är frösådd och tog sig bra och överlevde då jag förvarade sådden svalt på natten som jag fick tips på genom odla.nu. Den blåa färgen varierar mellan plantorna ut samma frögiv, några är lila men andra har den blåblåa tonen. Den blå färgen har en som sig bör Blåregnet, en sådan köptes på resan ner i Halland, Blue Moon, med en remonterande blommning och anpassad till zon 4, drömplantan är här nu kan jag inte misslyckas som hänt många gånger förr. Eldkrassen är också planterad i mitt woodland, sidan om den flikbladiga benveden, en spännande "kombo" tycker jag. Imorgon bär det av till jobbet på cykeln, i sommarvärmen, härligt att sommaren är här och så har jag plockat mina första sommarkantareller, mycket gott i kvällsomeletten. (en)God kväll!

4 kommentarer:

 1. Många spännande växter du har:)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bergvallmo du har , jag har provat att så olika sorter men jag har inte lyckats jag har köpt plant av bergvallmon och en som heter meconopsis quintuplinervia den har jag nyköpt så et blir spännande att se om den klarar sig en liten låg klockbergvallmo.
  Den sorten du har skulle jag gärna vilja prova har du köpt frön från något speciellt ställe?

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar meconopsis. Får du fröer från den står jag gärna i 'frökö'.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hej på er alla , frön blir det ott om ni vill ha i....augusti. den är lättare att så än M. betonicifolia och quintuplinervia. Kommer från Magnar Aspaker.

  SvaraRadera