söndag 1 mars 2015

"Sicken helg", pust!

 Inte nog med att vårsolen kommer fram och belyser allt damm, så det syns att det var längesen jag gick runt med dammvippan utan så är det så vi har storrenovering av köket här hemma med allt stök som det drar med sig OCH att mina krukväxter måste bort från fönstren då det ska till ett byte för att "passapå" då allt ändå är oppånervänt. Så krukväxterna ska placeras om och planteras om...eftersom solen lyser in...!
Tacksam är jag för liljan som får mig att sitta ner en stund och njuta av dess färg och samla kraft. Chilisådderna börjar titta upp och kräver snart sin omplantering även de, Många sorter blev det men bara några av varje, det är jag stolt över, att jag hejdade mig att så alla på en gång, som jag brukar, utan bytte, gav bort, de flesta av fröerna som jag fick från chilibrevkedjan på FB.
Nu är det hög tid att alla pelargonerna ska klippas och planteras, och inget kan ju slängas bort alla sticklingar namnsätts och planteras för kommande event i trädgårdsföreningens möten och växtmarknader, många blir det även här...
Och allt detta ackompanjeras av citronträdets blomdoft, underbart är kort för solen avslöjade spinn på trädet och alla blad fick en omgång med såpvatten...så nog har helgen gått i vårens tecken. Jag var faktiskt ute i solen en runda och rensade ogräs, vattnade i växthuset och ställde ut nya sådder i snön, också! Så nu är det verkligen tid för att odla sina vårkänslor och ge sig hän i trädgårdssysslorna, äntligen som jag har längtat!

4 kommentarer:

 1. Oj, är det redan "hög tid" att ta sticklingar av pelargoner? Tänkte vänta några veckor men om du säer det så...
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. En renovering brukar som sagt dra med sig mer än man tänkt...vet jag som varit med och rustat nästan hela huset. Men bra blir det när det blir klart:)
  Spännande med alla sticklingar! Tur du har lite fint att vila ögonen på mitt i allt det upp och ner vända.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 3. Vilken lustkänsla att komma igång du förmedlar!
  Sått en del har jag gjort och bl a chilin gror. En sort såddes, med frön från Mauritius.
  De pelargoner som gett upp i vinter har jag ställt ut, nu är det inte så många kvar.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Skönt när det är klart! Har också satt pelargonsticklingar, alltid lika roligt.
  Kram

  SvaraRadera