lördag 15 mars 2014

Ömsom sol och ömsom snö...

 Härliga tider strålande vintergäck! Två har jag i alla fall sett tillsammans med den lila ungerska tandroten, sannerligen ett vackert par. Direkt gick kameran varm på jakt efter nyanlända färgklickar. Här nedan är pionen på väg upp, alltid så vackert röd i bladspetsarna.
 Julroserna har fått knoppar både de vita och de röda, den senare brukar inte blomma förrän i april får väl se hur det blir i år då våren verkar vara tidigare än vanligt.
 Krokusarna har vaknat, såg faktiskt ett av mina bin i blommorna, härligt!
 Och sen kom vintern tillbaka i morse, ja jag vet, som den alltid brukar. Men så skånsk jag är i själen så säjer jag "Vårasnö är fåragö"! Nu blir det pelargonsticklingar för hela slanten.

7 kommentarer:

 1. Några snöflingor kom det här oxå igår kväll och så kallt det var! Men nu visar sig solen här på morgonen:) Lite varannan dags väder blir det nog ett tag till, men vår tecknen finns där ute:)
  Önskar dig en fin söndag bland pellisarna!!

  SvaraRadera
 2. Ingen väderpanik det är ju tidigt än. Ser spännande ut med lådor och pergola och vad det kan bli där framöver.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Fy för att vara sjuk, krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så långt din rabarber kommit! Min skymtar bara fram om jag tittar riktigt noga. Ja, den där snön kommer och går här också, fast idag är det vind stilla och sol:)
  Törnrosan kommer att planteras om några gånger och får stå på fönsterbrädan...jag har inte skaffat något växthus än. Tyvärr måste jag säga. Har annat som måste prioriteras först. Hoppas det kommer att gå ändå.
  Snälla hojta till om du får rotade sticklingar på klematis Fusca...köper gärna då:) provade med orotade sticklingar från Tradera men det gick inge bra. Verkar svår att få tag på.
  Önskar dig en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 5. nej det är pionskott inte rabarber...och kanske det finns frösådda plantor med Klematis fusca ska kolla under väven i morgon...

  SvaraRadera
 6. Just nu ligger vi långt före men snart är ni ikapp. Här har det kommit regn istället för snö. Önskade idag att jag hunnit gödsla både rabatter och gräsmatta, men det regnar nog i morgon också ;-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Nä, växtsättet på min yngling till Accolade är inte heller det snyggaste. Men inte heller jag hade hjärta... Och jag hoppas hon växer till sig. Både hos dig och mig.
  Tusen tack för senast också. Så himla trevligt! Jag drömmer fortfarande om rabarberpajen. ;) Får nog bli en till helgen. Kram!

  SvaraRadera