tisdag 10 september 2013

Höststämming...

 Med solen i ögonen...nejdå inte sååå men höststämningen i trädgården framhävs av solens sneda strålar i kristallklar luft. Frukttyngda äppelträd och höstanemonerna som tar klart över kommandot i mina rabatter.
 Rosen- eller hampflockel därom tvista de lärde men nu står den i ståtligt blomflor och trängs med min operainspirerade Ligularia 'Ortello', nu känns det verkligen att hösten är här hos mig.
 I mitt woodland är doften av pepparkaka omisskännlig, ormhassel och spirblommande Swertia i vitt skyddas av trädplanteringen från blåsten i väst...och den Thai Qii-ska tigern. Bergsvallmon har flera frökapslar att skörda när vädret är det rätta.
 Här ett stilstudie i blått/orange och bredbladigt/smalbladigt, består av blå nunneört, ettårig krasse, ringblommor och Plym Amsonia, den frösådda Amsonia tabernaemontana har aldrig blommat för mig men nästa år då...härligt jordiga höstkramar till er alla.

3 kommentarer:

 1. Här och där finns ännu sommarglimtar, även i Torsåker.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Inte mycket höst här ännu, men tidlösan har börjat blomma och den är ju ett säkert teckan. Hos dig ser det också ut att fortfarande vara lite sommar. Rutan du frågade om heter Thalictrum rochebrunianum, om jag nu stavat rätt. Har du vägarna förbi är du välkommen.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hej Marianne,
  så kul att se bilder från din trädgård! Höst morgon och kväll hos mig.
  Kram

  SvaraRadera