Så nu är det bara de finaste som jag sparat och skulle äta färska men de börjar bli för för mogna och då drömde jag i morse att ta pektinet i rosenkvitten till hjälp att fixa marmelad av allt jag har kvar. Jag kollar runt efter recept men inser att jag får väl höfta till ett eget. Kokar rosenkvittenmarmelad i en egen gryta och en gryta med inkokta persikor med vaniljstång och kanel....simsalabim jag blandar och fyller på varma glasburkar. troligtvis är marmeladen mer sylt än gele men vad gör dé, ett litet rim kan ju i alla fall inte göra frukten sämre utan bara det smakar bra så har skörden lagts i ladan...kan bli scones idag ocxå.
(Det är närodlade ekologiska citroner i marmeladen för säkerhets skull och så hade jag ju hemma på trädet.)
Vilken härlig skörd och kreativitet i köket!
SvaraRaderaKram
Och din persika smakade verkligen smaskens! :) Tack igen för den!
SvaraRaderaDen 22/9 (11-14) kör vi en liten växtloppis ute i Hillevik. Vill du, Margita eller någon annan vara med med ett litet bord så är ni mer än välkomna. :)
Stor kram!