söndag 3 juni 2012

Min resa till Floriaden i Holland började med att min kamrat hämtade mig hemma med bilen sen åkte vi till S och vi tre styrde till Glanshamnar. Trädgårdsföreningen i Glanshamnar anordnade bussresan som vi hade anmält oss till för att se den tio-årigt återkommande blomsterfestivalen. Bussen anlände till Göteborg lite senare på kvällen efter att hämtat upp flera resenärer längs vägen. Båten från Göteborg till Kiel var av det ordinära slaget, med buffé och taxfree. underhållningen för ca. 300 gäster var en man vid ett piano och musikfrågetävling "ala" högstadiemusiktimme, förfärligt tråkigt. Så var vi i Kiel vid 0900, bussen drog i genom hela Tyskland, vi skulle ha stannat hos Ada Hoffman, hon med de berömda trädgårdsdammarna sen1987 men en trafikstockning på "autoban" sinkade oss så trädgårdspersonalen hann gå hem för dagen och vi fick omboka vårt besök till en annan dag. Trötta och besvikna var alla fall vi tre för att en hel dag gått utan trädgårdsupplevelse men med hoppet fanns att nästa dag skulle bli minnesvärd och blomrik. Hotellet låg i Tyskland ca. 45 km från Venlo där utställningen låg....vi var ju så nära men vi somnade sött för att samla kraft till nästa dag.

4 kommentarer:

 1. Så kul det låter med en trädgårdsresa. Men vilken otur ni hade efter så lång bussresa. Hoppas turen vänder!!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att det var blött och kallt för er i går. Jag tvekade fram och tillbaka hur jag skulle göra... Och precis när jag skulle åka så började det spöregna igen... Så det blev inget sandvikenbesök. Hoppas, hoppas att det kom många trots skräpvädret.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Vi klarade oss bra, gick in i lokalen och fikade...föreningen har en resa till Mobackes den 30 juni, ska du hänga med?

  SvaraRadera
 4. Trädgådsresor är både roliga och spännande.Hoppas ni verkligen får både glädje och inspiration från Floriaden.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera