söndag 7 november 2010

Beskärning.


Idag var det trädgårdsbeskärning på schemat, det är mycket nytt att lära för den lille vetgirige. Vindruvsrankorna blev välväxta i sommar och behövde en omgång med sekatören, det blev två, en fågel och en fisk. Det är ju läge att sätta igång i november då vi än sålänge saknar snö och det är riktigt sköna temperaturer att vistas ute i. Förut om åren brukar de avklippta rankorna rota sig i komposten under vintern så jag tycker att det är överkurs att ta sticklingar, jo pytt nu blir det väl inte så nästa år bara för jag har sagt det men vem har inte köpt sig en Zilga, alla har väl nu för tiden en estnisk druva i sin trädgård så det behövs väl inga fler. Jag har hört att de blå kan dra till sig getingar på sensommaren så jag nöjer mig med den gröna och så smakar den lite jordgubb, inte alls dumt. På samma spalje, armeringsjärn i åttkant, bor en 'Alchymist', 'Constance Spry' och ett remonterande blåregn men de klipper jag inte nu men de får nog hållas kort då utrymme är överskattat. Djungelkänslan kan förnimmas redan i mina drömmar om nästa odlingsår.

3 kommentarer:

 1. Vilken gullig assistent du har, säkert kul för honom att få hjälpa till. Inte så låg temperatur men kalla vindar har vi haft.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Någon Zilga har jag inte ens hört talas om. Har en grön druva på friland, på landet, men den går under namnet Siv och Lennart. Känner du till den :-)?
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Inga druvor alls har jag...skulle gärna vilja hitta ett skott i komposten. Låter gulligt med lite trädgårds hjälp av små fingrar:)Ett blåregn vore fint , men vet inte om de klarar zon 4?
  Ha det riktigt gott i helgen!

  SvaraRadera